top of page

Bevrijdingsfestival: Doneeractie Oekraïne

In de aanloop naar en tijdens Bevrijdingsfestival Zoetermeer, wil festivalorganisator Netwerk Zoetermeer aandacht besteden aan de situatie in Oekraïne. In Nederland hebben we het geluk om al 77 jaar in vrijheid te leven. Helaas geldt dit op dit moment niet voor Oekraïne. Daarom wordt een doneeractie gestart.


Er is een grote groep Oekraïners naar Nederland gevlucht, een deel hiervan wordt opgevangen in Zoetermeer. Deze vluchtelingen krijgen vanaf het moment dat ze een officiële status krijgen leefgeld per week. Tot die tijd helpt de Voedselbank met pakketten voor de opgevangen gezinnen. Behalve voedsel zijn er echter ook nog andere levensbehoeften, die de Voedselbanken niet kunnen leveren. Netwerk Zoetermeer helpt graag de taskforce Vluchtelingen Zoetermeer, die de verdeling van deze noodzakelijke levensbehoeften coördineert.


Verzorgen en gezond houden

Namens de taskforce Vluchtelingen Zoetermeer en de Voedselbank bezoekt vrijwilliger Grietje Cusell de opgevangen moeders en gezinnen. Zij inventariseert welke producten zij specifiek nodig hebben om zichzelf en om hun kinderen te verzorgen en gezond te houden. Babymelk, kindervoeding, luiers, maar ook andere noodzakelijke producten. Hiervoor is helaas geen geld beschikbaar.

Grietje ontving overigens afgelopen week een lintje voor haar goede werk uit handen van Burgemeester Bezuijen, onder meer voor haar activiteiten als diaken en als jarenlang vertegenwoordiger van de Voedselbank in Zoetermeer.


Doneren

Netwerk Zoetermeer gaat, tijdens en in de aanloop naar Bevrijdingsfestival Zoetermeer, geld ophalen voor de Oekraïense gezinnen in onze stad. Met de opbrengst worden boodschappenbonnen gekocht die de getroffen gezinnen kunnen helpen om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Het doelbedrag is €10.000,-. Hiermee kunnen 200 gezinnen geholpen worden aan boodschappenbonnen. Tijdens het bevrijdingsfestival zullen er QR-codes te scannen zijn waarmee direct geld mee kan overmaken. Je kunt echter ook nu al doneren! Via deze link of onderstaande QR-code maak je eenvoudig je bijdrage over.Commenti


bottom of page