top of page

Webinar over wetswijzigingen voor werkgevers

In Nederland gaat op 1 augustus de ‘Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ in. Deze wet moet ervoor zorgen dat arbeidsvoorwaarden verbeterd worden, doordat deze transparanter en voorspelbaarder worden. Businessclublid Jo Weerts (JWInfotaiment) biedt op donderdag 23 juni een gratis webinar aan rondom deze wetswijziging.


Door deze nieuwe wet zijn er belangrijke wijzigingen ten opzichte van de huidige wetgeving. Zo veranderen overeenkomsten voor een nevenwerkzaamhedenbeding en ook een studiekostenbeding is niet meer mogelijk voor opleidingen die verplicht zijn op grond van de wet. Ook zijn werkgevers verplicht om meer informatie te strekken naar de werknemer. Hierbij gaat het om informatie over werk- en rusttijden, opzegtermijnen en opleidingsbeleid.



Actie vereist Het gevolg van deze wetwijziging is dat werkgevers, daar waar van toepassing, de modelarbeidsovereenkomsten en/of het personeelshandboek moeten aanpassen. Om ondernemers te informeren wordt er door Jo Weerts een webinar gegeven op donderdag 23 juni om 15.00 uur. Aanmelden kan via: jma.weerts@jwinfotainment.nl

bottom of page