top of page

Voedselbankactie voor de feestdagen

Netwerk Zoetermeer organiseert traditiegetrouw jaarlijks de Voedselbankactie. Met deze doneeractie wordt er geld opgehaald voor klanten van de Voedselbank. De opbrengsten worden gebruikt om de gezinnen die momenteel afhankelijk zijn van de Voedselbank iets extra's te geven in hun boodschappenpakket in december. Want iedereen verdient een extraatje rond de feestdagen.

Zoetermeer is, samen met Den Haag en Rijswijk, onderdeel van de Voedselbank Haaglanden. Het zal niemand verrassen dat de laatste maanden veel nieuwe klanten zich hebben gemeld bij de Voedselbank. Ten opzichte van 1 januari van dit jaar is het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de Voedselbank met 35% gegroeid. Dit zorgt ervoor dat Voedselbank Haaglanden op het moment te maken heeft met het hoogste aantal cliënten ooit.


In Zoetermeer krijgen nu 300 gezinnen wekelijks voedselsteun. Dat zijn ruim 1.000 Zoetermeerders die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In aanloop naar de feestdagen zamelt Netwerk Zoetermeer geld in voor deze 300 gezinnen.


Donaties worden ontzettend gewaardeerd én beloond. Samen zorgen we ervoor dat ook de minderbedeelde gezinnen in Zoetermeer iets extra's hebben rond de feestdagen. Meer informatie en doneerpakketten zijn te vinden op de website.

Σχόλια


bottom of page