top of page

Van polderdorp tot nieuwe stad - Zoetermeer 60 jaar New Town

Netwerk Zoetermeer werkt samen met ArchitectuurPunt Zoetermeer, gemeente Zoetermeer, Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) en Schatbewakers aan het project Zoetermeer 60 jaar New Town. Je leest hier meer over in dit artikel. op 23 februari is het tijd voor de eerste lezing in een reeks voor dit jubileumjaar: Van polderdorp tot nieuw stad.

Tijdens deze lezing gaat Arjen van den Burg (HGOS) door de archieven. Hij vertelt hoe het gekomen is dat juist het eeuwenoude dorp Zoetermeer is veranderd in een nieuwe stad. Tijdens deze online lezing vertelt hij over de interessante ontstaansgeschiedenis van deze New Town en hoe dat besluit in de politiek tot stand kwam.

Willem Hermans (Schatbewakers) en Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons) Laten zien hoe de stedenbouwkundige idealen en ideeën de afgelopen 60 jaar steeds veranderden en geven een doorkijkje naar de toekomst.

Meer informatie over deze lezing en het aanmeldformulier vind je hier.


De aftrap van Zoetermeer 60 jaar New Town was op 21 januari 2022. Michelle Provoost, directeur van het International New Town Institute (INTI), vergeleek tijdens haar lezing internationale New Towns met hetzelfde geboortejaar als dat van groeikern Zoetermeer. Daarnaast vertelde Margriet Panman (adviseur Cultureel Erfgoed Zoetermeer) over de Post 45 inventarisatie van gebouwd Zoetermeer. Wil je het verslag lezen van deze aftrap of de lezingen terugkijken? Dat kan hier!

Comentarios


bottom of page