top of page

Ondernemend Zoetermeer in debat met lokale politieke partijen

Op 24 februari organiseerde Netwerk Zoetermeer, als vertegenwoordiger van de ondernemers en werkgevers in de stad, het Groot Lijsttrekkersdebat voor ondernemend Zoetermeer. Het debat gaf ondernemers de mogelijkheid om zich te oriënteren binnen de politiek, voorafgaand aan de Gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand. De lijsttrekkers en woordvoerders van de lokale politieke fracties van de stad werden stevig aan de tand gevoeld over hun visie op verschillende thema’s die belangrijk zijn voor ondernemers.

Het debat vond plaats in de ruwheid van het nieuw te ontwikkelen Entree-gebied. Breevast stelde voor deze speciale gelegenheid een verdieping ter beschikking in het voormalige IBM gebouw. Hier is een pop-up opnamestudio gebouwd, zodat er vanuit huis meegekeken worden naar deze speciale debat-uitzending. Bij het debat zelf waren naast de lijsttrekkers en woordvoerders van de fracties, ook leden van de Netwerk Zoetermeer Businessclub exclusief te gast.


Het debat was verdeeld in 5 verschillende thema’s, namelijk werkgelegenheid, citymarketing, inclusief ondernemen, stedelijke ontwikkeling en de coronacrisis. Elk thema werd steeds ingeleid door een ondernemer die binnen dat thema met de politiek in gesprek wilde. Vervolgens ging dan het debat van start met een stelling. De kleur van de katheder van iedere politieke partij verkleurde dan naar groen of rood, wat aangaf of de partij het eens of oneens was met de stelling. Allereerst gaven de partijen hun mening over de stelling en vervolgens gingen zij in debat met elkaar en de ondernemers.


De presentatie van het debat was in handen van Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer, en Ivar Lingen, journalistiek leider bij Den Haag FM. Naast het debat werd door Charlie Aptroot, voorzitter van Netwerk Zoetermeer, Gerard Milo geïntroduceerd als kwartiermakers voor het recent opgestarte Platform Ondernemersbelangen Zoetermeer. Dit platform zal als centraal aanspreekpunt gaan dienen voor de verschillende sectoren binnen Zoetermeer, als ook voor de gemeente.


De livestream van het debat is terug te kijken via deze link. De fotoreportage bekijk je hier.

Comments


bottom of page