top of page

New Town Congres Zoetermeer

Op maandag 28 november vindt het eerste New Town Congres plaats in Zoetermeer. Tijdens dit congres leer je en praat je mee over de obstakels en concrete oplossingen waar groeisteden zoals Zoetermeer mee te maken hebben en krijgen.

Onder de titel ‘Zoetermeer 60 Jaar New Town’ viert Zoetermeer dat het zestig jaar geleden is aangewezen als groeikern. Tijdens dit jubileumjaar brengt een groot aantal lokale organisaties de geschiedenis en groei van Zoetermeer aan het licht, door middel van lezingen, tentoonstellingen, boeken en excursies.

Wat was de aanleiding? In 1962 stond Nederland aan de vooravond van een ongekende bouwopgave. Anno 2022 lijkt, met de huidige woningnood en ambitieuze bouwplannen, de geschiedenis zich te herhalen. Gemeente Zoetermeer organiseert het New Town Congres om aandacht te geven aan de kansen en uitdagingen van New Towns. Sprekers zijn o.a. burgemeester Michel Bezuijen en directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen Chris Kuipers.

Het congres vindt plaats in het Stadstheater en is voor bestuurders, politici, nationale, regionale en lokale beleidsmakers, wetenschappelijke instellingen, vakspecialisten en maatschappelijke organisaties die betrokken zijn en/of interesse hebben in de kansen en uitdagingen van New Towns. Wil je als ondernemer ook leren en/of meepraten? Registreer je dan als bezoeker.

Meer informatie over het programma en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website.

Comments


bottom of page