top of page

Museum De Voorde opent tentoonstelling 'Respect!'

In de tentoonstelling 'Respect! Perspectieven in de hedendaagse kunst' presenteert cultureel partner van Netwerk Zoetermeer Museum De Voorde diverse kunstwerken van 18 gerenommeerde en upcoming kunstenaars. De kunstwerken laten een brede variatie aan actuele en inhoudelijke boodschappen zien. Drie kunstenaars hebben ervoor gekozen om een werk speciaal voor de openbare ruimte te maken. Wat alle kunstwerken verbindt, is de boodschap 'respect tonen'. Soms heel persoonlijk of universeel, soms met een knipoog of aandacht vragend voor een maatschappelijk thema. Weer andere werken zoeken grenzen op of houden ons een spiegel voor.


Op 4 februari is de tentoonstelling geopend door Robin Paalvast, Wethouder Cultuur. Spoken word artiest Amara van der Elst omlijst de opening met haar voordracht 'Respect'. Haar voordracht is ook opgenomen in de tentoonstelling.


Museum De Voorde is hét museum in Nederland over identiteit en het dagelijks leven. het museum beoogt mensen met elkaar te verbinden en bij te dragen aan meer begrip voor elkaar. In de tentoonstellingen en activiteiten stelt het museum vragen met een knipoog én een serieuze ondertoon. Het museum wil er zijn voor iedereen.


Nu te zien in Museum De Voorde - over jou en mij, hier en nu

  • de familietentoonstelling 'Spierballen, Stiletto's en Superhelden'. Nog te zien t/m 10 juli 2022

  • Respect! Perspectieven in de hedendaagse Kunst. 5 februari t/m 10 juli 2022

Comments


bottom of page