top of page

Minister van Onderwijs Dennis Wiersma opent On Stage Beroepenfeest

Bij Zoetermeer On Stage ontmoet u de VMBO leerlingen van vandaag, de vakmensen van de toekomst!


Op 16 maart 2023 vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur tijdens het Beroepenfeest Zoetermeer On Stage in de Dutch Innovation Factory gaan ruim 900 VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren in 3 ronden met elkaar in gesprek over hoe het beroep en de werkdag eruit ziet. Volgend op dit beroepenfeest komen op 30 maart de leerlingen, met wie u dit als beroepsbeoefenaar of werkgever afspreekt, bij u een kijkje op de werkvloer en worden de jongeren geholpen door de professionals om betere keuzes te maken voor een opleiding en beroep.Minister van Onderwijs Dennis Wiersma Het beroepenfeest telt drie rondes die worden wordt geopend door Dennis Wiersma, minister van Onderwijs, en door de wethouders Marijke van der Meer (Onderwijs) en Jan Iedema (Economie). De deelnemende leerlingen en werkgevers slaan twee vliegen één klap: beroepsoriëntatie is een proces van ontdekken waar de talenten in Zoetermeer warm voor lopen, blij van worden en wat hen past. Daarnaast weten we dat het vinden van geschikt personeel een grote uitdaging is en voorlopig ook blijft. Met On Stage kan er een belangrijke rol worden gespeeld in het keuzeproces van de leerlingen. Persoonlijke informatie is een belangrijke aanvulling op de informatie over vervolgopleidingen en voor beroepskeuze.

Veel betrokken ondernemingen en organisaties doen al mee met Zoetermeer On Stage. Teveel om hier te noemen, maar vermeld op www.zoetermeeronstage.nl. De Vrienden van On Stage (deelnemers die een donatie hebben gedaan) hebben hier als dank een speciale vermelding gekregen.


Gezocht: beroepsbeoefenaren We zoeken nog meer beroepsbeoefenaren! Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan, maar wil graag meer weten over uw vak. Heeft u een mooi beroep, meldt u dan meteen aan op www.zoetermeeronstage.nl. Want, wie kan beter een professional, de volgende generatie vakmensen vertellen over hun toekomstige beroep?


Meer informatie via Nicole Hofland: mail@zoetermeeronstage.nl

Commentaires


bottom of page