top of page

Ere-voorzitter RVOZ Jan de Ruiter ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Vandaag, de dag voor Koningsdag, is het weer tijd voor de Lintjesregen in Zoetermeer. Er werden vandaag maar liefst 17 inwoners geëerd met een koninklijke onderscheiding. Jan de Ruiter, erevoorzitter van de RVOZ, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jan de Ruiter (links op de foto) was van 1983 t/m 2005 actief bij de verschillende ondernemersverenigingen in de stad. Hij begon als bestuurslid van de Raad voor Handel en Industrie en werd daar in 1996 voorzitter.

De Raad voor Handel en Industrie was een samenwerking van grotere Zoetermeerse bedrijven (minimaal 5 werknemers) en Jan was voor vele ondernemers de logische keuze. Als directeur van Noordam, groothandel in zuivelproducten, kende hij de stad en de Zoetermeerse ondernemers als geen ander.


Hij was nauw betrokken bij de samenvoeging van de Raad voor Handel en Industrie en Ondernemersvereniging Zoetermeer tot RVOZ in 1999. Na zijn vertrek werd hij benoemd tot erevoorzitter. Hij is daarnaast nog altijd actief in o.a. BIZ Vastgoed Dorpsstraat en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.


Daarnaast is businessclubdeelnemer Jacob de Boer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zowel tafeltennisvereniging Taverzo als voetbalvereniging FC Zoetermeer kunnen al jarenlang op de intensieve en vrijwillige inzet van De Boer rekenen.

Ook Flip Bakker heeft een lintje ontvangen, hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Flip Bakker stond in 2017 aan de wieg van JobHulpMaatje, een organisatie die werkzoekenden helpt om een baan te vinden wanneer dat henzelf niet lukt.


Namens het bestuur en kantoor van Netwerk Zoetermeer van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheidingen.


Foto: Zoetermeer Actief

Comments


bottom of page