top of page

Een tegen eenzaamheidOp 26 oktober organiseert de Community Tegen Eenzaamheid in Zoetermeer een avond over het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid, waarbij dit keer de focus ligt op ondernemers en hun medewerkers.


Ondernemers komen eenzaamheid bij klanten vast en zeker met enige regelmaat tegen en misschien wil je informatie en aanwijzingen krijgen voor wat dit betekent voor deze mensen en hoe jij het gesprek met hen kunt aangaan. Of wat je kunt doen als je je ernstig zorgen maakt over iemand. De Community Tegen Eenzaamheid geeft aan dat je je moet realiseren dat een kort en vriendelijk praatje in bijvoorbeeld een winkel of bij een informatiebalie al kan bijdragen aan een prettig gevoel voor iemand met eenzaamheidsgevoelens. Natuurlijk komt er deze avond nog veel meer aan bod.

De avond 'Een tegen eenzaamheid' wordt georganiseerd door de Zoetermeerse Community tegen Eenzaamheid. De community bestaat uit bedrijven, de gemeente Zoetermeer, vrijwilligers en allerlei organisaties op het gebied van welzijn, zorg, sport, cultuur en levensbeschouwing met als doel het tegengaan van eenzaamheid in onze stad.


Programma

17.00 uur: inloop

17.30 uur: stadsgenoten vertellen over eenzaamheid in hun omgeving en wat we er samen tegen kunnen doen.

18.00 uur: diverse workshops:

  • Workshop “Hoe signaleer je eenzaamheid?” en “Hoe ga je het gesprek aan?”

  • Workshop "Wat kan je zelf doen?” en "Waar kun je iemand naar verwijzen?”

20.00 uur: Einde

Tussen de workshops door kun je gebruik maken van een maaltijd.


Locatie

Conferentiecentrum Dekker

(Scheglaan 12, Zoetermeer)


Inschrijven en contact

Inschrijven kan via deze link.

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met de community via tegeneenzaamheid@zoetermeer.nl

Comments


bottom of page