top of page

Digitaliseringsvoucher aanvragen kan nog tot 1 april

Inmiddels hebben 24 Zoetermeerse ondernemers de digitaliseringsvoucher aangevraagd. Deze regeling is bedoeld om ondernemers in het MKB met een financiële bijdrage te stimuleren tot verdere en betere digitalisering. Met deze voucher kan maximaal 50% van de kosten worden vergoed, met een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming. Tot 1 april kan er nog een aanvraag worden ingediend.

Meer informatie over deze voucher vind je in dit artikel op deze nieuwspagina. "Voor veel retail- en horecaondernemers die getroffen zijn door de crisis, is er weer vooruitzicht op groei. Als motor van de economie verdienen zij daarbij zoveel mogelijk steun.", licht wethouder Iedema (Economie) toe. Zoetermeer diende hiertoe samen met de gemeenten Den Haag, Capelle aan den IJssel en Schiedam een aanvraag in voor een zogenoemde MKB-deal bij de provincie Zuid-Holland. Met financiering van de provincie en de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) werd de digitaliseringsvoucher in het leven geroepen. "Hiermee kunnen ondernemers concreet aan de slag met het opzetten van een website, een webshop, sociale mediakanalen, datamanagement of cybersecurity. Deze regeling draagt zo bij aan een weerbare en veerkrachtige lokale en regionale economie.", aldus de wethouder.


Op bezoek bij de Zoetermeerse Brouwerij

Gedeputeerde Willy de Zoete ging onlangs samen met wethouder Iedema op bezoek bij een van de 24 Zoetermeerse ondernemers die dankbaar gebruik maakt van de digitaliseringsvoucher, de Zoetermeerse Brouwerij. Eigenaren Loek Eerhart en Viresh Bachoe vertellen: "De voucher kwam precies op tijd voor onze nieuwe website en webshop. Het was een versnelling voor onze digitale aanwezigheid. Dit gaf, vooral in coronatijd, een boost aan onze omzet. Willy de Zoete is blij dat ze samen met de gemeenten MKB'er kunnen helpen met de vouchers. "Hiermee verlagen wij de kosten voor het digitaliseren van online verkoopkanalen. Vooral de afgelopen jaren hebben wij allemaal meegemaakt dat de toekomst lastig te voorspellen is. Zo maken we de Zuid-Hollandse economie toekomstbestendig."


Digitaliseringsvoucher aanvragen?

Dat kan nog tot 1 april 2022. Via deze link vind je alle informatie. De regeling is bedoeld voor de kleinere ondernemers (minimaal 1 en maximaal 49 werknemers) met een winkel, horecabedrijf of in de persoonlijke dienstverlening. De voucher kan door een ondernemer worden ingezet voor verschillende digitaliseringsdoelen. Bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de online veiligheid.

Comentarios


bottom of page