top of page

Bevrijdingfestival Zoetermeer weer groots gevierd

Het was op 5 mei weer een groot feest tijdens het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Op 4 verschillende locaties barstte de festiviteiten los. Na twee jaar online, werd er eindelijk weer met elkaar de vrijheid gevierd. Organisator Netwerk Zoetermeer kijkt na een korte nacht terug op een geslaagd festival. ‘De stad was er duidelijk aan toe om met elkaar weer groots de vrijheid te vieren,’ zegt Ruud Steggerda, directeur van Netwerk Zoetermeer.

Officiële opening in het Stadstheater

Om 14.00 uur nam Burgemeester Bezuijen het Bevrijdingsvuur in ontvangst dat door een estafetteteam van ARV Ilion ’s nachts vanuit Wageningen naar Zoetermeer is gehaald. Door Nisa Sahin, leerlinge van IKC De Springplank, werd vervolgens het winnende gedicht van comité 4 en 5 mei voorgelezen. Na de officiële opening door de burgemeester barstte het kinderprogramma in het Stadstheater los, met feestelijke dansbare muziek van Kids DJ Joeri en echte sprookjesfiguren.


Leuke activiteiten in de stad

Naast de herdenkingsrondvaart, die al op 3 mei plaatsvond en waarbij het verhaal van John McCormick werd verteld, was er ook op 5 mei in Zoetermeer van alles overdag te beleven. Zo was er een speurtocht in de Dorpsstraat, waar kinderen al zoekende meer konden leren over de bevrijding en de geschiedenis in Zoetermeer. Daarnaast waren er in het Nationaal Videogame Museum verschillende games te spelen in het thema vrijheid.


Bevrijdingsfestival op drie podia

In de avond zorgde het Bevrijdingsfestival voor weer een ouderwets bruisend Zoetermeer. Zowel op de Markt, als op het Nicolaasplein en in de Boerderij. Op de Markt startte het Bevrijdingsfestival om 18.00 uur met Harlem Oil. Vervolgens werd ook op de Markt het Bevrijdingsvuur overgebracht door Burgemeester Bezuijen en Netwerk Zoetermeer Directeur Ruud Steggerda. Daarna ging het feest door met een top optreden van Blended Culture en gasten. De Bevrijdingsfestival huisband PlusSupportAct zorgde ervoor dat het dak eraf ging! Tussen de acts door werd het feestje voorgezet door toffe muziek van de Zoetermeerse DJ Seran.

Op het Nicolaasplein werd er de hele avond gedanst op guilty pleasures en feestmuziek van Die Verrückte Stunde. De DJ’s van Radio 538 zorgden ervoor dat het ook daar één groot feest werd. In de Boerderij werd de avond geopend door zangeres Hiwot, die met haar warme stem en mooie teksten iedereen wist te raken. De hoofdact lag in handen van Froukje die er met een uitverkochte zaal een top avond van maakte en dit maakte het festival compleet!


Bedrijfsleven

Organisator Netwerk Zoetermeer kijkt terug op een mooi festival. Ruud Steggerda: ‘Dankzij de enorme inzet van onze partners is het ons gelukt om in een heel korte tijd toch een groots en solide Bevrijdingsfestival neer te zetten. We danken de gemeente Zoetermeer voor de goede medewerking en support om het evenement mogelijk te maken en natuurlijk het Zoetermeerse bedrijfsleven, dat al meer dan 20 jaar stevig bijdraagt aan het gratis toegankelijke Bevrijdingsfestival. Het maakt het team van Netwerk Zoetermeer enorm trots. Tot volgend jaar!’


Bekijk hier alle foto's van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer middag 2022

Bekijk hier alle foto's van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer avond 2022


Comments


bottom of page