CULTUUR
SAMEN EREN WE
Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
KUNST- & CULTUURPRIJS

Ieder jaar organiseren wij namens de gemeente de

Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer. Hierbij eren we de meest

creatieve, bijzondere of indrukwekkende culturele initiatieven van dat jaar.

Op woensdagavond 23 februari 2022 is de winnaar van de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer 2021 in het Stadstheater bekend gemaakt. Ook dit jaar waren er maar liefst twee prijzen te verdelen: de Kunst- & Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs.

 

De Stimuleringsprijs was voor Harpe Davids Unlimited, een prachtig initiatief van muziekvereniging Harpe Davids om mensen met een (verstandelijke) beperking een kans te geven om net als iedereen muziek te kunnen maken en hun talenten te ontwikkelen.

 De Kunst- & Cultuurprijs 2021 is dit jaar uitgereikt aan acteur Laurens de Groot en dirigent van het Ebony Ensemble Michel Havenith voor hun unieke muziekvoorstelling 'Histoire du Soldat'. Zij hebben het 'Bronzen Visdiefje' en het bijbehorende geldbedrag in ontvangst mogen nemen aan het eind van de fantastische avond in het Stadstheater!

Het was weer een geweldige viering van kunst en cultuur,

dit jaar weer mét een volle zaal. Tot volgend jaar! 

CITYTALES
Tobias Becker Hoff & Franx

Op 15 oktober 2021 werd het kunstwerk ‘Ungridded’ onthuld, een grote muurschildering onder het viaduct van de Afrikaweg. De muurschildering vormt de pilot van het overkoepelende street art project ‘CityTales’, dat werd ontwikkeld door Stichting Franx, de Urban Art Studio en jongeren. ‘CityTales’ gaat over de verhalen van de stad en vooral over de mensen die er wonen.

Citytales_beeld.jpg

WINNAAR  
HISTOIRE DU SOLDAT  
Ebony Ensemble & Laurens de Groot

‘Histoire du Soldat’, een unieke samenwerking tussen acteur Laurens de Groot en het Ebony Ensemble. Het stuk is geschreven voor het rondtrekkende muziektheater en daarom in compacte vorm geschreven: 3 acteurs en 7 musici. Deze compacte vorm is nóg compacter gemaakt doordat Laurens de Groot in deze voorstelling alle rollen voor zijn rekening nam.  

Histoire_du_Soldat_beeld.jpg

MARCEL SINGOR
 

Marcel Singor is de derde genomineerde van 2021. Deze Zoetermeerder speelt al vanaf zijn negende gitaar en een andere carrière-optie dan die van virtuoos rock leadgitarist is vanaf dat moment voor hem uitgesloten. In 2021 komt het Kayak album ‘Out Of This World’ uit, dat internationaal veel lovende reacties kreeg. Daarnaast heeft hij een aantal gastsolo’s opgenomen voor verschillende releases, waaronder het volgende album van Star One.

Marcel_Singor_beeld.jpg

4x4 FESTIVAL
Greg & Baud Productions

Als laatste is het 4x4 Festival van Greg & Baud Productions genomineerd.

Tijdens het festival gingen makers de ultieme uitdaging met zichzelf aan. Ze kregen complete vrijheid om te maken, te spelen en te experimenteren met hun eigen creativiteit. Ze experimenteerden en ontdekten (nieuwe) vormen van kunst & theater voor zichzelf. Het leverde opnieuw vele unieke voorstellingen op.

4x4_Festival_beeld.jpg
DE GENOMINEERDEN VAN 2021:

Niets van de Kunst- & Cultuurprijs missen?

#Netwerk079events

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle