Where words fail,
MUSIC SPEAKS!
Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg

Met vele partners in de stad organiseren wij jaarlijks Klassiek Zoetermeer, een meerdaags festival waar klassieke muziek toegankelijk wordt gemaakt voor alle leeftijden. Op diverse locaties in de stad worden gratis optredens, workshops en andere activiteiten georganiseerd.

 

BEKIJK HIER HET PROGRAMMA EN ONTDEK KLASSIEK!

PROGRAMMA

Workshop Opera zingen

CKC & partners

MA 15 NOV

20:30 - 22:00 uur

Workshop Dirigeren

CKC & partners

DO 18 NOV

19:30 - 21:30 uur

Oosterkerkscratch

Podium 320

ZA 20 NOV

Aanvang: 14:00 uur

Peutervoorlezen

in het Forum

WO 17 NOV

10:30 - 11:00 uur

Speciaal concert in de

Oude Kerk

VR 19 NOV

20:00 - 22:00 uur

Concert Oosterkerk

Podium 320

ZA 20 NOV

20:00 - 21:00 uur

Lunchconcert 

Oude Kerk

WO 17 NOV

12:45 - 13:15 uur

Scholenprogramma

voor basisscholen

15 T/M 19 NOV

<niet openbaar>

Koffieconcert

Stadstheater

ZO 21 NOV

11:45 - 12:45 uur

Workshop Ballet

CKC & partners

WO 17 NOV

19:00 - 20:00 uur

Live bijwonen van een

beiaard concert

ZA 20 NOV

11:30 - 12:30 uur

Workshop Schilderen

op klassieke muziek

ZA 20 NOV

10:00 - 11:30 uur

Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg

OOSTERKERKSCRATCH
20 NOVEMBER

Klassiek Zoetermeer houdt op zaterdag 20 november een scratchmiddag.

Dit is een uitgelezen gelegenheid voor wie houdt van zingen in een koor maar geen tijd heeft om elke week te repeteren. Of voor degene die altijd dit al heeft willen spelen. Zoals de naam al zegt gebeurt tijdens een scratchdag alles vanaf scratch. Repetities en uitvoering zijn op dezelfde dag en deelname is gratis. Alle familieleden, vrienden en buren zijn welkom om op diezelfde avond te komen luisteren naar het concert om 20:00 uur in de Oosterkerk.

WAT GAAT ER GEZONGEN WORDEN?

De middag staat onder leiding van Johan van Oeveren, de dirigent bij uitstek voor een leuke een leerzame scratch. Samen met hem gaan de zangers en zangeressen het Gloria RV 589 van Antonio Vivaldi onder handen nemen.

De partituur en luisterbestanden en bladmuziek worden begin november ter beschikking gesteld, zodat iedereen thuis al wat kan oefenen. Koorervaring is niet nodig, wel enigszins wenselijk.

Muzikale ondersteuning komt van pianiste Monique van Gils. Hopelijk zien we ook een aantal instrumentalisten die daar ook aan mee kunnen doen. Opgeven hiervoor kan hieronder via het formulier. 

REPETEREN SCRATCH: 14:00 - 17:30 UUR

AANWEZIG VOOR HET CONCERT: 19:00 UUR

AANVANG CONCERT: 20:00 UUR

GEEF JE HIER OP VOOR DE SCRATCH

Kies uit één van deze stemsoorten:
 

CONCERT OOSTERKERK
20 NOVEMBER

LINCAN - TRIO

Sinds 2003 is het Lincan-TRIO in binnen- en buitenland bekend als een authentiek Roemeens orkest. Het Lincan-ensemble heeft verschillende prijzen gewonnen op verschillende muziekfestivals, ze hebben ook verschillende optredens gehad op televisie en radiozenders. Grote muziekfestivals zoals: International Gipsy Festival in Tilburg, Sziget festival in Boedapest, Khamoro Festival in Praag en vele andere muziekfestivals hebben het Lincan Ensemble uitgenodigd voor hun speciale muziek.

De muzikanten van dit orkest zijn gespecialiseerd in verschillende muziekstijlen, zoals: klassieke muziek, folkloremuziek, zigeunermuziek en zigeuner-jazzmuziek (hot club de France/stijl van Django Reinhard), wereldmuziek. Met gemak verplaatsen zij zich van klassieke muziek naar jazz muziek, van Roemeense muziek naar Hongaarse en Russische muziek of van volksmuziekarrangementen naar hun eigen muzikale arrangementen. Kortom, Lincan Ensemble is het orkest die het verdient om live gezien en beluisterd te worden.

Het concert is gratis toegankelijk en er hoeft niet gereserveerd te worden. Let op! Voor het concert geldt dat er een Coronatoegangsbewijs met geldig identiteitsbewijs wordt gevraagd.

PROGRAMMA CONCERT

20:00 - 20:30 uur: Oosterkerkscratch

20:30 - 21:00 uur: Lincan - Trio

GRATIS
CONCERT
 

LIVE BIJWONEN BEIAARD CONCERT
20 NOVEMBER

GEEF JE HIER OP VOOR HET BEIAARD CONCERT

Voorkeur voor een tijd:

EXCLUSIEF VOOR 8 PERSONEN

Iedereen heeft wel eens de klokken van de kerk prachtige melodieën horen spelen. Dit jaar krijgen 4x 2 personen een exclusief kijkje achter de schermen van de Oude Kerk. Ieder duo mag 15 minuten mee omhoog in de kerktoren en meekijken naar een indrukwekkende beiaard concert. Mensen die slecht te been zijn en/of hoogtevrees hebben, worden deelname afgeraden. 

 

BEKIJK HIER HET CONCERT VAN HET EBONY ENSEMBLE VAN 2020 TERUG

Klik en kijk_2.png

Niets van Klassiek Zoetermeer missen?

#Netwerk079events

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle