BEËINDIGING SUBSIDIERELATIE

PDF verklaring.PNG

Op 2 juni 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om per 2023 de subsidierelatie met Netwerk Zoetermeer (voorheen Floravontuur Promotie Zoetermeer) na een constructieve samenwerking van bijna 30 jaar te beëindigen. 


Sindsdien heeft Netwerk Zoetermeer op alle niveaus geprobeerd om de goede bestaande samenwerking toch per 2023 voort te zetten. Deze week is gebleken dat dit niet is gelukt. Het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente biedt de gemeente kennelijk geen mogelijkheden om de samenwerking op basis van de mogelijkheden van onze stichting voort te zetten. 

 

In bijgaande verklaring is te lezen welke gevolgen dit heeft voor het Zoetermeerse evenementenprogramma en de medewerkers op het kantoor van Netwerk Zoetermeer.

NETWERK ZOETERMEER
VOOR ONZE STAD

Bevrijdingsfestival2019_0984.jpg

EVENEMENTEN

 

Ons creatieve kantoor organiseerde al bijna 30 jaar bijzondere en beeldbepalende evenementen voor de stad, van Bevrijdingsfestival Zoetermeer tot Gluren bij de Buren, van de Adventure Run tot Culinair Zoetermeer. 

 

Ons bevlogen team van coördinatoren stelde het evenementenprogramma samen en promootte dit, voor de positionering van onze geliefde, actieve en initiatiefrijke stad. 

06May2022_0833.jpg

ONDERSTEUNING

Een uitgebalanceerd evenementenprogramma was (is) voor ons van groot belang. Als organisatoren vragen hadden over hun eigen evenementen, op zoek waren naar nuttige samenwerkingen of wilde sparren over een leuk nieuw idee voor de stad, waren ze welkom bij ons. 

Ons team dacht graag mee met toffe, enthousiaste deelnemers en deelden graag de vele contacten in ons netwerk.

_MG_4560.jpg

GARANTIEFONDS

Naast het bieden van inhoudelijke ondersteuning, bood ons kantoor  ook het Garantiefonds aan voor organisatoren. 

Verenigingen, stichtingen en instellingen die een evenement in Zoetermeer willen organiseren konden bij ons terecht voor  financiële ondersteuning, waarmee in gevallen het laatste stukje financiële onzekerheid bij beginnende initiatiefnemers kon worden weggenomen.

EVENTS

Netwerk Zoetermeer stelde bijna 30 jaar lang met trots het evenementenprogramma van Zoetermeer samen, door tientallen organisatoren in de stad financieel en inhoudelijke ondersteuning te bieden en als stichting zelf de onderstaande evenementen te organiseren.