Op de hoogte

Wij houden je...

Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
EVENTS
NIEUWS

OMDAT NIETS DOEN NIETS DOET!

wo 16 december

Noodsteun voor de CultuurWinter toegewezen

Ondanks de nieuwe lockdown komen er ‘gewoon’ culturele activiteiten in Zoetermeer. Samen met andere cultuurmakers uit de stad gaan we een cultureel programma maken voor de komende wintermaanden. De gemeente steunt het initiatief CultuurWinter met ruim een ton uit het fonds voor corona noodsteun.

Dankzij zestien lokale culturele organisaties konden Zoetermeerders afgelopen zomer op een veilige manier genieten van een uitgebreid aanbod aan voorstellingen en activiteiten. Ondanks de strengere lockdown komt er nu ook een CultuurWinter. 

Op dinsdagavond 15 december is door Robin Paalvast, wethouder Cultuur, de winnaar bekend gemaakt van de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer 2020. Dit jaar is ‘het Bronzen Visdiefje’ en het bijbehorende prijzengeld uitgereikt aan Oberon, de openlucht theaterbeleving die deze zomer in het Buytenpark is georganiseerd.

di 15 december

Oberon wint Kunst- & Cultuurprijs

Het was een spannende avond voor de genomineerden, die in verband met de nieuwe corona-maatregelen niet in het Stadstheater aanwezig konden zijn en de bekendmaking via een online verbinding volgden. De genomineerden waren: Survivalpop, de zomervoorstelling van dansschool Ricardo Sibelo, Stoere Helden van Museum de Voorde, Terra Art Projects en Ateliers BaZtille, Oberon van Storytellers en het Festival WKND & ‘SUB. Uiteindelijk was het Oberon die er met de hoofdprijs vandoor ging.

 

Wethouder Paalvast complimenteerde Storytellers, omdat de organisatie met Oberon heeft laten zien dat ze binnen de maatregelen en met alle beperkingen van dit jaar snel een professioneel cultureel evenement neer kunnen zetten. In het prachtige Buytenpark, wandelend met kleine groepjes, ging het publiek langs de meest uiteenlopende magische acts. Veilig, actief en uitermate vermakelijk. Een nieuwe vorm van theater maken voor Storytellers, waar we hopelijk nog veel meer varianten op gaan zien. ‘Oberon is de terechte winnaar van het Bronzen Visdiefje, gemaakt door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk’. 

 

Stimuleringsprijs Opkomend Talent
Remco Koers ging met de Stimuleringsprijs Opkomend Talent 2020 naar huis. Met de expositie Cultuur #opKoers bij Terra Arts Projects heeft hij zijn visitekaartje aan de stad afgegeven. Passend bij de actualiteit laat hij mensen in hun eigen kunst tot bloei komen. Met deze prijs vertrouwt de jury erop dat Remco Koers een prachtige carrière als fotograaf staat te wachten. Als prijs is het kunstwerk de ‘Kleine Fitis’ uitgereikt.

 

Tenslotte is Etiënne Bakker met zijn bureau Sweet Lake Events in de prijzen gevallen. Hij heeft een extra waarderingsprijs ontvangen vanwege het feit dat hij al jaren veel initiatieven voor de stad heeft ontwikkeld. Diverse originele concepten, zoals Vijverpop, Evento Mediterráneo en het Blues Festival Zoetermeer worden door hem georganiseerd. Ook dit jaar laat hij met Survivalpop zien dat hij vol creativiteit zit. Aan Etienne is het ‘Puttertje’ uitgereikt.

 
 
 

Je wil toch niets

als laatste weten?

#netwerk079events

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle