Op de hoogte

Wij houden je...

Blauwe achtergrond_Tekengebied 1.jpg
BUSINESSCLUB
NIEUWS

Met elkaar komen we deze gekke tijd door. 

do 14 januari

Iedereen kan wel eens wat hulp
gebruiken #voedselbankactie

Ongeveer 300 gezinnen in de Zoetermeerse regio zijn momenteel afhankelijk van de Voedselbank. Dat betekent geen geld voor luxe en  moeten deze ouders en hun kinderen het doen met alleen het hoognodige.

 

Met de opbrengsten van de Voedselbankactie 2020/2021 kunnen wij deze gezinnen verrassen met een goedgevuld boodschappenpakket.

Vanaf 10 euro is het al mogelijk om te helpen. Hier wilt u toch ook aan bijdragen?

Netwerk Zoetermeer is trots op deze nieuwe samenwerking!

do 17 december

SKM Juristen nieuw lid

SKM Juristen B.V. is onlangs lid geworden van Netwerk Zoetermeer. De partijen kwamen in contact via Mike Boeschoten van www.zoetermeersdagblad.nl, waar SKM Juristen klant is. Mike heeft een mooi artikel over SKM Juristen geschreven in het Zoetermeers Dagblad geschreven:

''We zijn nu ruim anderhalf jaar geleden gevestigd in Zoetermeer en we wilden als bedrijf nog meer binding met de stad. Daarnaast willen wij ook werken aan ons lokale netwerk van ondernemers'' zegt Marcel Steenberger, mede-eigenaar van SKM Juristen.

"Wie zijn er allemaal gevestigd in Zoetermeer en wat houdt hen bezig? Netwerk Zoetermeer is hiervoor de perfecte combinatie. Zij zetten zich al ruim 25 jaar in voor de bewoners, bezoekers en het bedrijfsleven in Zoetermeer en ondersteunen diverse evenementen. Daarnaast organiseren zij informele netwerkevenementen. Met onze samenwerking bouwen wij nieuwe contacten op, maar dragen wij ook ons steentje bij aan diverse evenementen in de stad zelf. Het contact met Netwerk Zoetermeer loopt tot nu toe goed en wij zien uit naar een lange en duurzame samenwerking."

Wat kan Netwerk Zoetermeer voor je betekenen?

Wij hebben dagelijks contact met (het Corona Care Team van) de gemeente Zoetermeer en houden ontwikkelingen en maatregelen vanuit de Rijksoverheid en het RIVM nauwlettend in de gaten. Wij begrijpen dat dit onzekere tijden voor mensen, organisaties, verenigingen en bedrijven zijn en wij denken dan ook graag met je mee.

Neem gerust contact met ons op via 079-316 16 16 of jeffrey@netwerkzoetermeer.nl

Garantstelling van Netwerk Zoetermeer?

 

Heb jij te maken met uitstel of annulering i.v.m. coronamaatregelen en word je door Netwerk Zoetermeer ondersteund (publicitair of garantstelling)? Neem dan per e-mail contact op met onze adviseur om de financiële gevolgen te bespreken  via lutina@netwerkzoetermeer.nl.

 

We denken graag met je mee en zullen per situatie op zoek gaan naar de best mogelijke oplossing! Ongeacht je situatie, raadpleeg je evenementenverzekering of de schade die door annuleren ontstaat wordt vergoed. 

di 15 december

Wat betekenen de nieuwe maatregelen?

Via deze pagina blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maatregelen (zowel landelijk als gemeentelijk) rondom het coronavirus.

- organisatoren van evenementen en festivals
- ondernemers en bedrijven

 

ALGEMEEN NIEUWS  

 

Regelingen en maatregelen
De afgelopen weken stijgt het aantal positief geteste personen. Om die stijging te doorbreken, overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen heeft het kabinet verscherpte maatregelen getroffen. Blijf thuis als er geen noodzaak is om je onder de mensen te begeven en houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen. 

Via de website van de Rijksoverheid, houdt het kabinet iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maatregelen, inclusief te nemen preventieve maatregelen voor jezelf en je organisatie.

INFORMATIE VOOR ONDERNEMERS EN BEDRIJVEN

Ondernemers in Zoetermeer helpen elkaar met informatie en antwoorden in de gezamenlijke LinkedIn-Groep ‘Ondernemen in Zoetermeer’ van Netwerk Zoetermeer. Iedereen die geïnteresseerd is, kennis wil delen of vragen wil stellen kan lid worden van deze groep. 

Informatie voor ondernemers is te vinden op de website van het MKB.

BEL 14079 - toets 3
Ondernemers en ZZP'ers, let op: aarzel niet gebruik te maken van het noodloket van de gemeente Zoetermeer.

De gemeente heeft in verband met de coronacrisis een noodloket geopend waar ondernemers en organisaties terecht kunnen met al hun vragen. Heb je dus vragen, of erger nog: kom je als ondernemer in de financiële problemen, bijvoorbeeld omdat je nu al afhankelijk bent van de noodmaatregelen terwijl deze regelingen nog niet beschikbaar zijn? Bel dan met 14-079 kies 3! 


De medewerkers van de gemeente luisteren naar al je vragen en denken écht met je mee bij het zoeken naar acute oplossingen en kunnen die ook veelal bieden. Wethouders Jan Iedema (Economie) en Margreet van Driel (Werk & Inkomen) benadrukken dat de gemeente er alles aan wil doen om het inkomen van ondernemers en van medewerkers te waarborgen. Aarzel dus niet en maak gebruik van de mogelijkheid om hulp te vragen. Doen!

INFORMATIE VOOR ORGANISATOREN VAN EVENEMENTEN EN FESTIVALS 

De gemeente Zoetermeer heeft een Corona Care Team samengesteld, dit team heeft dagelijks nauw contact over de laatste ontwikkelingen en maatregelen en houdt de Zoetermeerders via een liveblog op de hoogte van landelijke en gemeentelijke maatregelen.

De gemeente volgt in het geval van grote evenementen het landelijke beleid. Voor evenementen geldt dat evenementen verboden zijn en dus ook niet op 1,5 meter toegestaan zijn. 

 

Subsidie 
Aan organisatoren die subsidie ontvangen van de gemeente is gevraagd om de kosten voor de organisatie - bij afzegging, verplaatsing en annulering - van het evenement inzichtelijk te maken. Hiervoor kunnen organisatoren terecht bij Mieke Prins, adviseur Citymarketing, m.c.prins@zoetermeer.nl, 079 - 346 94 09.

Op dinsdagavond 15 december is door Robin Paalvast, wethouder Cultuur, de winnaar bekend gemaakt van de Kunst- & Cultuurprijs Zoetermeer 2020. Dit jaar is ‘het Bronzen Visdiefje’ en het bijbehorende prijzengeld uitgereikt aan Oberon, de openlucht theaterbeleving die deze zomer in het Buytenpark is georganiseerd.

di 15 december

Oberon wint Kunst- & Cultuurprijs

Het was een spannende avond voor de genomineerden, die in verband met de nieuwe corona-maatregelen niet in het Stadstheater aanwezig konden zijn en de bekendmaking via een online verbinding volgden. De genomineerden waren: Survivalpop, de zomervoorstelling van dansschool Ricardo Sibelo, Stoere Helden van Museum de Voorde, Terra Art Projects en Ateliers BaZtille, Oberon van Storytellers en het Festival WKND & ‘SUB. Uiteindelijk was het Oberon die er met de hoofdprijs vandoor ging.

 

Wethouder Paalvast complimenteerde Storytellers, omdat de organisatie met Oberon heeft laten zien dat ze binnen de maatregelen en met alle beperkingen van dit jaar snel een professioneel cultureel evenement neer kunnen zetten. In het prachtige Buytenpark, wandelend met kleine groepjes, ging het publiek langs de meest uiteenlopende magische acts. Veilig, actief en uitermate vermakelijk. Een nieuwe vorm van theater maken voor Storytellers, waar we hopelijk nog veel meer varianten op gaan zien. ‘Oberon is de terechte winnaar van het Bronzen Visdiefje, gemaakt door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk’. 

 

Stimuleringsprijs Opkomend Talent
Remco Koers ging met de Stimuleringsprijs Opkomend Talent 2020 naar huis. Met de expositie Cultuur #opKoers bij Terra Arts Projects heeft hij zijn visitekaartje aan de stad afgegeven. Passend bij de actualiteit laat hij mensen in hun eigen kunst tot bloei komen. Met deze prijs vertrouwt de jury erop dat Remco Koers een prachtige carrière als fotograaf staat te wachten. Als prijs is het kunstwerk de ‘Kleine Fitis’ uitgereikt.

 

Tenslotte is Etiënne Bakker met zijn bureau Sweet Lake Events in de prijzen gevallen. Hij heeft een extra waarderingsprijs ontvangen vanwege het feit dat hij al jaren veel initiatieven voor de stad heeft ontwikkeld. Diverse originele concepten, zoals Vijverpop, Evento Mediterráneo en het Blues Festival Zoetermeer worden door hem georganiseerd. Ook dit jaar laat hij met Survivalpop zien dat hij vol creativiteit zit. Aan Etienne is het ‘Puttertje’ uitgereikt.

 
 
 
 

Je wil toch niets

als laatste weten?

#netwerk079business

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle