GOOD TIMES,
GOOD MUSIC &
GOOD MEMORIES
GESPONSORD DOOR
Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
BEVRIJDINGSFESTIVAL ZOETERMEER

Dit jaar veranderde Zoetermeer op 5 mei weer in een heuse festivalstad. Op verschillende podia door de stad, vierden we samen de vrijheid! Je kon meevieren vanaf de Markt, op het Nicolaasplein, in het Stadstheater en in Poppodium Boerderij.

Vanwege de heftige situatie in Oekraïne is het besef des te groter hoe waardevol en kwetsbaar onze vrijheid is. In de aanloop naar en tijdens het Bevrijdingsfestival zamelde Netwerk Zoetermeer geld in voor de in Zoetermeer opgevangen vluchtelingen. Doneren kan nog steeds! Klik hier om te doneren.

Dit jaar was onder andere Die Verrückte Stunde van Radio 538 van de partij! Verder viel er nog veel meer te beleven, dus scroll naar beneden wie er nog meer te zien was!

LOCATIES DOOR DE STAD!

Ga je naar het Nicolaasplein of de Markt? Kom met de fiets! Op het Marseillepad komt een fietsenstalling!

JUST_boven.png
POPPODIUM BOERDERIJ
Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
UITVERKOCHT.png
Froukje

Froukje is één van de meest gestreamde Nederlandse artiesten tijdens de pandemie én winnares van de 3FM Talent Award. Haar tweede single 'Ik wil Dansen' is uitgeroepen tot Song van het Jaar 2021! 

Op 5 mei geeft ze tijdens het Zoetermeerse Bevrijdingsfestival in  het Poppodium Boerderij een exclusief concert! Dit kan je niet missen!

 

Kaartjes: Kaartjes zijn uitverkocht!

TOEGANG: Gratis

AANVANG: 20:30 uur

MARKT
Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
Beeld.jpg
PlusSupportAct

Het programma op de markt wordt afgesloten door PlusSupportAct. 

PlusSupportAct is geen vreemde van het Zoetermeerse Bevrijdingsfestival. Ook in 2017, 2019 en 2021 wisten ze het publiek helemaal los te krijgen. Met een gezonde dosis humor maken Serge (gitaar), Alex (toetsen) en Dennis (drums) pitstops op verrassend pakkende plaatsen langs de muzikale snelweg. Van rock tot dance, van latin tot disco, deze band maakt er hoe dan ook een swingend feest van!

TOEGANG: Gratis

AANVANG: 21:00 & 22:15 uur

NICOLAASPLEIN
Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
DVS logo verticaal.png
Die Verrückte Stunde

Het Nicolaasplein wordt omgetoverd tot Verrückte Stunde-plein. In plaats van een half uur, zal deze DJ-act van Radio 538 de hele avond het NIcolaasplein op z'n kop zetten.

Dans mee meet de foute hits, guilty pleasures en feestknallers van de DJ's van Radio 538. Die Verrückte Stunde laat het hele plein springen, dus zorg dat je vooraan staat op het Nicolaasplein! 

TOEGANG: Gratis

AANVANG: 18:00 uur

STADSTHEATER
Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
Sprookjesconcert on Tour.jpg
Kinderprogramma

Ook de allerkleinsten worden niet vergeten! Daarom is er overdag een echt dansfeest in het Stadstheater. Het feest barst om 14:00 los met muziek van Kids DJ Joerie. Om 14:30 wordt het een toffe Sprookjes Party! Je krijgt de kans om met echte sprookjesprinsen en -prinsessen te dansen!

De zaal gaat open om 13:45 uur, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Reserveren is niet nodig! Het programma duurt tot 16:30 uur.

 

TOEGANG: Gratis

AANVANG: 14:00 uur

 
 
 
 

Niets van het
Bevrijdingsfestival
 missen?

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

#Netwerk079events

Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg

BEKIJK HIER DE TOFFE AFTERMOVIE VAN

BEVRIJDINGSDAG 2021!

Oranje achtergrond_Tekengebied 1.jpg
Scan & Doneer.png
Doneeractie Oekraïne 

Dit Bevrijdingsfestival zijn we extra bewust van het geluk dat wij onze vrijheid samen mogen vieren. Voor Oekraïners geldt op dit moment niet hetzelfde. Daarom halen wij geld op voor Oekraïense vluchtelingen in onze stad.

Met de opbrengst worden boodschappenbonnen gekocht die de betreffende gezinnen kunnen helpen om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Het doelbedrag is €10.000,-. Hiermee kunnen 200 gezinnen geholpen worden aan boodschappenbonnen. 

Hiernaast de QR-code die je kunt scannen of op kunt klikken om een bedrag naar keuze te doneren. De volledige donatie komt bij de gezinnen terecht. 

 

ANDERE DINGEN TE DOEN IN ZOETERMEER OP

BEVRIJDINGSDAG 2022

rondvaart oud.jpg
Herdenkingsvaarten
Rondvaart Zoetermeer
3 mei
om 13:00u en 15:00u
videogame museum.jpeg
Game-expo 'Bevrijding'
Nationaal Videogame museum
5 mei
Geopend: 10:00-18:00u
Geïllustreerde kaart
Kinderspeurtocht 
Dorpsstraat 163
5 mei
Tussen: 10:00-14:00u
GESPONSORD DOOR
JUST_boven.png